Sabies que prop del 30% de les persones adultes en el món no té compte bancari?

En canvi, 6 de cada 10 més de la meitat de la població adulta (6 de cada 10) sí que disposen d’un telèfon mòbil.

La majoria d’elles es troben en països en desenvolupament de rendes baixes en el Sud-est Asiàtic, Àsia Central, Amèrica Llatina i Àfrica. De fet, gairebé la meitat d’aquestes persones sense bancaritzar viuen en els següents països: Bangladesh, Xina, Índia, Indonèsia, Mèxic, Nigèria i Pakistan.

A més, hi ha un perfil marcat entre les persones no bancaritzades, la majoria són dones, viuen en l’àrea rural, amb un nivell d’ingressos baix, la seva economia es basa en la subsistència i, en general, treballen en el comerç informal.

En molts casos aquestes persones desconfien del sistema bancari, ja que en els seus països s’han donat casos d’alta inflació que ha fet que diverses persones perdin els seus estalvis, d’altres vegades no poden accedir als serveis financers a causa de les comissions que genera obrir un compte bancari.

Quins efectes té la no bancarització en les persones?

– L’estalvi i generar un patrimoni es fa complicat
– La pèrdua de temps per a realitzar gestions és alta
– No permet l’accés a certs béns de consum
– Manca d’educació financera i de desconeixement en l’administració de diners.

Què suposaria l’ingrés de la renda bàsica Universal per a persones sense compte corrent? Com les podria ajudar?  

Mitjançant l’ingrés mensual de la Renda Bàsica d’Intercanvi Universal, per al qual només caldrà tenir un mòbil, les persones no bancaritzades tindrien una capacitat de consum més gran i l’accés a certs béns dels quals ara no poden disposar.
Això permetria millor la seva alimentació, sanitat, accés a la tecnologia, educació financera …

Si vols formar part d’un projecte pilot de Renda Bàsica d’Intercanvi Universal i contribuir a reduir la pobresa i donar suport a un sistema econòmic en el qual tothom pot participar registra’t i ajuda que el projecte segueixi endavant.
La teva ajuda és imprescindible perquè la RBIU sigui possible!