Des de la Fundació Equilibri, ens hem proposat crear una Renda Bàsica d’Intercanvi Universal (RBIU) mitjançant una moneda electrònica social pròpia, anomenada λóγος (Logos), d’ús corrent i legal, per tal de poder oferir una renda modesta, però suficient per a cobrir les necessitats bàsiques de la vida.

Com funcionarà?

  • La moneda electrònica λóγος (Logos) es rebrà a l’App de RBIU i s’ingressarà a una e-wallet (moneder electrònic) de cada persona.
  • L’ingrés és incondicional, tothom que el sol·liciti el podrà rebre a partir dels catorze anys.
  • L’import màxim de les aportacions amb λóγος (Logos) que rebrà cada persona, no superarà l’ingrés mínim considerat com a llindar de la pobresa al país on viu.
  • L’ingrés de la moneda λóγος (Logos) la farà la Fundació del Banc de la RBIU mensualment al moneder electrònic.
  • Els receptors i receptores podran utilitzar els λóγοs (Logos) per a fer intercanvis de productes, serveis o per comprar en els establiments adherits on acceptin la moneda electrònica.

Trobaràs tota la informació del projecte en el document de presentació que hem preparat.

Si t’agrada la idea i vols formar part del projecte RBIU, ajuda’ns a acabar amb la pobresa d’una forma innovadora i eficaç.

El projecte RBIU també està obert a ONG’s administracions públiques, professionals i emprenedors que vulguin contribuir a una economia impulsada per les persones i per a les persones.