Alguns dels fets que ens han animat a impulsar el projecte RBIU son els següents:

  • Un dels reptes dels nostres temps és la creixent desigualtat. La crisi del coronavirus no ha fet més que accelerar aquesta tendència.
  • El 45% de la població mundial, disposa d’uns ingressos menors a 5,50 US$/dia.
  • Avui dia, tenir feina ja no es garantia de benestar ni seguretat econòmica. Treballem cada vegada més hores i la feina cada vegada és més inestable i precària.
  • Els 22 homes més rics del món tenen més riquesa que totes les dones d’Àfrica.
  • Sembla clar que, a llarg termini, la tecnologia pot substituir l’actual treball humà i que l’impacte d’aquesta substitució tindrà conseqüències significatives en el mercat laboral.
  • Cada vegada sorgeixen més veus que aposten per una renda bàsica universal com a mesura per garantir una vida digna per a les persones.

Sense cap mena de dubte, son dades que posen de manifest la delicada situació que vivim globalment pel que fa a igualtat d’oportunitats en diferents àmbits.

Des de la Fundació Equilibri no hem pogut deixar de banda aquesta realitat i hem impulsat la creació d’una Renda Bàsica d’Intercanvi Universal (RBIU) mitjançant una moneda electrònica social pròpia, anomenada λóγος (Logos), d’ús corrent i legal, per tal de poder oferir una renda modesta, però suficient per a cobrir les necessitats bàsiques de la vida.

Com ho farem?

Llegeix el resum executiu del projecte a l’apartat de documentació de la web.

Sols no ho podrem aconseguir, uneix-te a nosaltres i acaba amb la pobresa.