El 10% de la població mundial viu en pobresa extrema, el que significa viure amb menys d’ 1,90 $ a el dia.

El 16% de la població mundial viu en pobresa multidimensional amb menys de 3,20 $ al dia, aquestes persones encara que compten amb més ingressos tenen dificultat per accedir a béns bàsics com: aigua potable, educació, sanejaments, transport …

Aquests dos grups de pobresa estan en països en desenvolupament de rendes baixes.

Als països de rendes altes també hi ha pobresa ja que el 16% de les persones viu amb menys de 5,5$ al dia.

A més, segons un estudi de Nacions Unides el treball no suposa sortir de la pobresa, ja que 700 milions de treballadors al món són pobres, viuen amb menys de 3,20 $ a el dia.

El primer dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides és erradicar la pobresa el 2030. Un gran repte que amb tota probabilitat no s’assolirà i més ara que la pandèmia del CVID-19 ha suposat l’entrada en la pobresa de milers de persones a tot el món.

La Renda Bàsica d’Intercanvi Universal (RBIU) és una eina amb la qual volem contribuir al procés d’erradicació de la pobresa.

Com funciona?

Totes les persones al món tenen a la seva disposició cada mes la quantitat necessària per no viure en pobresa i per no caure-hi.

  • És una quantitat que es fixa segons el llindar de la pobresa que determina cada país
  • La gran particularitat de la Renda Bàsica d’Intercanvi Universal és que es rep en una moneda electrònica anomenada λóγος (Logos).
  • Aquesta moneda no pot intercanviar-se per una moneda oficial, el seu valor es basa en la confiança que li donen les persones.
  • Et permet intercanviar béns i serveis a tot el món a través del teu moneder electrònic.
  • Tan sols és necessari un mòbil o un ordinador per accedir al moneder electrònic i disposar del teu RBIU.
  • A partir d’aquest moment ja pots començar a intercanviar béns i serveis.
  • Les persones en situació de pobresa poden utilitzar els seus λóγος (Logos) per accedir a béns que ara no poden i que els fan romandre en aquesta situació de pobresa: aliments, medicines, educació …
  • A més, les persones poden oferir béns i serveis i guanyar λóγος (Logos), el que afavoreix l’activitat econòmica i l’apoderament personal, ja que troben una font alternativa d’ingressos.

Ara que ja coneixes més sobre la Renda Bàsica d’Intercanvi Universal i els seus beneficis, pots contribuir a reduir la pobresa i donar suport a un sistema econòmic en el qual tothom pot participar registra’t i ajuda a que el projecte segueixi endavant.